11 april 2024

5-daagse busreis

5-daagse busreis

De pracht van Leipzig, Dresden en Weimar

Vertrekdatum: 21 juli 2024         € 529,00 p.p.

 

Busreis Duitsland met o.a. Leipzig, Dresden en Weimar!

Tijdens deze busreis bezoekt u de fraaiste steden van de voormalige DDR. Vijf dagen lang wordt u ondergedompeld in de Duitse cultuur en romantiek. Deze busvakantie heeft alle ingrediënten van een meer dan geslaagde stedentrip. Zo bezoekt u Leipzig – na Berlijn de tweede stad van Oost-Duitsland – met het moderne Gewandhaus en de Thomaskerk. Wist u dat Mozart hier ooit het orgel bespeelde? Ook staat Dresden, het Florence aan de Elbe, op het programma van deze rondreis. Niet voor niets is Dresden de zusterstad van Florence. Dresden werd zwaar gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is momenteel mooier dan ooit. Uiteraard slaan we de stad Weimar niet over; hier hebben Bach, Strauss en Liszt gewerkt. Het historische centrum is niet voor niets door de Unesco tot werelderfgoed verklaard.

Dag 1 Naar Glauchau

Via onze servicelijnen rijden we naar Zuid Limburg waar we een korte stop maken. Hier stapt u over op de bus naar uw bestemming Leipzig, Weimar en Dresden. Vervolgens rijden we langs Giessen naar onze standplaats Glauchau. Aan het begin van de avond komen we aan in Meister Bär hotel waarna de kamerindeling, diner en overnachting volgen.

 

Dag 2 Leipzig

Een volledige dag Leipzig vandaag! Met een lokale gids maakt u een stadstour en wandeling. Hierbij ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden: o.a. het Gewandhaus, de Thomaskerk waar Bach cantor was en het 91 meter hoge Monument van de Volkerenslag uit 1813. De middag is vrij te besteden in het centrum van de stad. Diner in ons hotel.

Dag 3 Weimar

Vandaag staat Weimar op het programma. Het historisch centrum van deze stad is een bezoek meer dan waard. Met onze stadsgids maken we een wandeling langs o.a. het Goethehuis en voorbeelden van de Bauhaus architectuur. In Weimar werkten ook Bach, Strauss en Liszt. Daarna heeft u nog tijd om de stad op eigen gelegenheid te bezichtigen. Diner in het hotel.

 

Dag 4 Dresden

Na het ontbijt vertrekken we naar Dresden, gelegen aan de rivier de Elbe. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum waar niets meer herinnert aan de verwoestingen van de laatste wereldoorlog. Eerst maken we met de lokale gids een stadsrondrit waarbij u het beroemde laat-barokke residentiële slot Zwinger en de gerestaureerde Frauenkirche te zien krijgt. De middag is vrij te besteden in Dresden. Aan het einde van de middag rijden we weer naar Glauchau voor diner en overnachting.

 

Dag 5 Thuisreis

Na het ontbijt verlaat u boordevol indrukken het hotel en gaan we huiswaarts. Onderweg wordt er meerdere malen gestopt. Via Zuid Limburg rijden we aan het einde van de middag weer Nederland binnen en wordt u vervolgens via onze servicelijnbus naar uw uitstapplaats gebracht.

Wij kozen het strategisch voor deze reis gelegen stadje Glauchau. Ons rustig gelegen Meister Bär Hotel Wettiner Hof biedt u comfortabele kamers met bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. ’s Ochtends is er een ontbijtbuffet en ’s avonds een eenvoudige 3 gangen maaltijd. Het hotel ligt op loopafstand van het stadscentrum en het Slot Forderglauchau.

 

Verdere informatie kunt u vragen aan Marijke Jaspers ( marijkejaspers@yahoo.nl) of telefonisch 013 5143727. Voor deze reis zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij.