9 juli 2024

Leer werken met digitale zorg

Leer werken met digitale zorg in Bibliotheek Oirschot


Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.

Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? De Bibliotheek kan je hierbij helpen. In de cursus DigiVitaler krijg je uitleg over digitale zorg en gaan we hier samen mee oefenen. In vier bijeenkomsten leer je onder andere hoe je betrouwbare informatie over je gezondheid kunt vinden, hoe je kunt inloggen op patiëntenportalen van de huisarts of het ziekenhuis, het gebruiken van gezondheidsapps en beeldbellen met de dokter. Van ieder onderwerp ontvang je een samenvatting op papier om thuis nog eens rustig te kunnen nalezen. De bijeenkomsten zijn op vrijdag 20 en 27 september en op 4 en 11 oktober van 10:00-12:00 uur bij Bibliotheek Oirschot.

De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid te zijn. De Bibliotheek biedt deze cursus gratis aan, omdat zij het belangrijk vindt dat iedereen zelfstandig belangrijke zaken online kan regelen. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die al kan werken met computers of internet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek.

Andere cursussen bij de Bibliotheek

Bij de Bibliotheek kun je ook terecht voor andere gratis cursussen. Bijvoorbeeld om te leren werken met de computer en tablet of de digitale overheid. Ook kun je met al je vragen over de digitale overheid terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Kom eens langs of bel de Bibliotheek en vraag naar de mogelijkheden.