23 maart 2024

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland organiseert binnenkort in jouw gemeente een gezellige opfriscursus voor fietsers met in de middag een praktijkgedeelte.

 

Alle 50-plussers die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips willen uitwisselen, zijn van harte welkom. In opdracht van de gemeente Oirschot organiseren we dit jaar een VVN Opfriscursus Fiets als onderdeel van het programma Doortrappen. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens super gezellig.In de gemeente Oirschot organiseren we dit jaar een VVN Opfriscursus Fiets met praktijk. Deze opfriscursus staat onder leiding van experts van Veilig Verkeer Nederland en in het teken van vrij bewegen in het verkeer, ondanks dat we allemaal een jaartje ouder wordenOnderwerpen die aan bod komen zijn o.a. slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam en veilig fietsen.

Onder het genot van een kopje koffie en/of thee met kleine traktatie leren deelnemers met behulp van praktische filmpjes, foto’s en stellingen meer over veilig fietsen. Na een goed verzorgde lunch krijgen de deelnemers (als gewenst) een gratis fietsspiegel geïnstalleerd door een lokale fietsenhandelaar. Voordat de middag wordt afgesloten wordt er buiten een parcours gereden waarbij men praktische tips krijgt aangereikt.

De opfriscursus in de gemeente Oirschot is op:

  • woensdag 15 mei 2024 van 10.00 tot 15.00 uur in Oirschot

Aanmelden

Ben je 50-plusser en woonachtig in bovenstaande gemeente en heb je interesse in deze opfriscursus meld je dan aan via onderstaande link, dit kan tot een week voor aanvang van de cursus vvn.nl/opfriscursusoirschot

 Of bel tijdens kantooruren naar 088-5248850. Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn mag je de aanmelding per mail sturen naar steunpuntzuid@vvn.nl o.v.v. ‘VVN Opfriscursus Fiets Oirschot’. Vermeld in de mail je NAW gegevens en telefoonnummer.

Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een uitnodiging met de locatiegegevens.

Denk om jouw veiligheid in het verkeer en graag tot ziens !