22 maart 2024

Kunst of ………….kringloop?

12 April 2024

KUNST OF …………………………………………kringloop?        

Gerard Pasmans neemt u mee naar de wereld van kunst of spul dat naar de kringloop mag.

  • Is dat schilderijtje van oma nou echt zoveel waard of heeft het slechts een emotionele waarde?
  • Wanneer spreken we van antiek?
  • Houd antiek zijn waarde of is er sprake van vraag en aanbod?
  • Breng een item mee naar De Kerk waarvan u denkt: ik zou wel eens willen weten wat dit waard is.

Breng allemaal een voorwerp mee

Aan de hand van deze voorwerpen vertelt Gerard stap voor stap over goud- en zilvermerken, porselein, aardewerk, brons, bakeliet, beeldhouwwerk, glas en boeken. Voor de een zal het een herkenning zijn, voor de ander helemaal nieuw. Leuk en interactief wordt het zeker want u kunt/mag zelf uw meegebrachte voorwerpen en het verhaal achter deze kleinoden vertellen.

Let wel, de nadruk van dit optreden ligt meer op het verhaal dan op de waarde. U bent van harte welkom om 13.30 tot 16.00 uur in De Kerk

Gerard Pasmans heeft zijn leven lang naar spullen gestruind, ooit begonnen op de stortplaats zoekend naar interessante spullen. Daarna volgden de rommelmarkten in de omgeving, betere leerscholen om kennis van allerlei pluimage te ontdekken zijn er niet. Daarna kwam hij in contact met de grootste antiquair in de omgeving Ad de Bruin. Daar ging een wereld open over tuinornamenten, schilderijen, beelden, lampen, een streling voor elke kunst en antiek liefhebber. Maar de wereld van kunst en antiek is net zo onvoorspelbaar als het weer, wat vroeger ooit oud en robuust moest zijn, is nu vooral jaren `70 en design wat wordt gezocht. Met zijn jarenlange ervaring in een breed spectrum hoopt hij de gasten iets meer over hun dierbare spullen te kunnen vertellen.

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
13.00  kerk open

13.30 opening door de voorzitter
13.35 Gerard Pasmans
14.30 pauze
15.15 Gerard Pasmans
±16.00 sluiting door de voorzitter